Regé-Jean Page: kdo je nový ambasador Longines?

V minulém článku jsme vám představili nového ambasadora značky Longines a dnes se podíváme, kdo vůbec tato slavná postava je.

Regé-Jean Page se proslavil v roli Simona Basseta, vévody z Hastingsu, v seriálu Bridgerton pod taktovkou Netflixu. První série debutovala pod dohledem producentky Shondy Rhimesové a Bridgerton se stal nejsledovanějším původním seriálem této streamovací služby vůbec. Během prvních 28 dnů po svém uvedení na Vánoce roku 2020 přilákala k obrazovkám až 82 milionů domácností. Bridgerton vychází z knižní předlohy od Julie Quinnové a seriál vypráví hlas Julie Andrewsové. Page sklidil za roli Simona Basseta, vévody z Hastingsu, celosvětovou chválu a rovněž byl zvlášť nominován na ceny Screen Actors Guild Awards, Black Reel Awards for Television, Satellite Awards a TV Choice Awards, přičemž obdržel ocenění MTV Movie & TV Awards a NAACP Image Awards.

Pokud jde o film, Page účinkoval naposledy v romantickém filmu z jazzové éry Sylviina láska v produkci Amazon Studios, kde hrál po boku Tessy Thompsonové, Nnamdiho Asomughy a Evy Longoriové. Film vyšel 23. prosince 2020 a byl nominován na ceny Critics Choice Awards, NAACP Image Awards, Satellite Awards a Black Reel Awards. Kromě toho se mezi jeho poslední filmové počiny řadí i dystopický akční film v režii Petera Jacksona Smrtelné stroje a Poslední přežije v režii Jamesa McTeigueho.

Longines_page

Page bude v nejbližší době dále účinkovat ve filmu Dračí doupě od Paramount Pictures po boku Chrise Pinea, Michelle Rodriguezové a Justicea Smitha. Film by měl vyjít 3. března 2023. Page se také účastnil natáčení Šedivého muže pod vedením Netflixu, kde účinkují také Chris Evans, Ryan Gosling, Ana de Armas, Billy Bob Thorton, Alfre Woodard a Jessica Henwick. Joe a Anthony Russo vedou režii, scénář i produkci filmu.

Page se proslavil také v seriálu Pro lidi z právnického prostředí pod dohledem Shondy Rhimesové, kde ztvárnil Leonarda Knoxe. Světovému publiku se představil jako Chicken George v seriálu Kořeny, jenž obdržel nominaci na Emmy a vysílal se v roce 2016 na kanálech History, A&E, BBC a stal se nejsledovanější americkou kabelovou minisérií za poslední tři roky. Mezi jeho další televizní počiny patří Spark pro ABC, Waterloo Road pro BBC a Fresh Meat pro Channel 4.
Britský herec sklízí i úspěchy na divadelním jevišti a to kromě jiného v inscenaci Kupec benátský v režii Jonathana Munbyho v divadle Shakespeare´s Globe a ve hře History Boys v divadle Crucible v anglickém Sheffieldu.

Regé-Jean Page byl nedávno oceněn i tím, že se objevil na seznamu TIME 100 Next 2021, což je roční seznam jednotlivců, kteří už teď vytváří budoucnost svého oboru a definují další generaci vůdců. V únoru Page debutoval jako host v zábavném programu Saturday Night Live a již v roce 2017 ho časopis Variety vyhlásil za jednu z deseti televizních hvězd, jejichž hereckou dráhu stojí za to sledovat.