Seiko 5 Sports v rukou kolážisty Kosuky Kawamury

Zajímavá novinka, Seiko 5 Sports SRPJ41K1, která by k nám měla dorazit v září, ukazuje, jak vypadá spolupráce značky Seiko s japonskými umělci. V tomto případě konkrétně s kolážistou Kosukou Kawamurou.

seiko-kolaz

Seiko 5 Sport s koláží je na první pohled nezaměnitelný. Jak by se mohlo zdát, tak zaujme především japonský trh, ale i u nás si najde své majitele. Vzory jsou charakteristické pro modely Seiko z 60. a 70. let a Kosuke je zrekonstruoval so tohoto modelu. Hodinky vychází v limitované edici 3000 kusů pro celý svět. A informaci o limitované edici najdete i na víčku hodinek.

Číselník a ručičky hodinek mají prvky a barvy modelu ze 70. let, Seiko Time Sonar. Luneta, indexy a design stupnic vychází z populárních vintage modelů Seiko 5 Sports. Hodinky působí neotřelým a uměleckým dojmem.

SRPJ41_csssss

Ve středu dýnka hodinek je podpis umělce s průhledem na strojek, společně se sériovým číslem a nápisem Limited Edition. Kalibr 4R36 má rezervu chodu 41 hodin. Pouzdro hodinek o náramek je z oceli. A netradiční číselník je kryt hardlex sklíčkem. Hodinky mají ukazatel data a dne v týdnu v angličtině a japonštině. Průměr pouzdra hodinek je 42,5 mm. Voděodolnost hodinek 100 M.

Hodinky jsou dodávány ve speciální krabičce, která vznikla v rámci této spolupráce spolu s exkluzivním plakátem.