Seiko Presage Sharp Edged Series 140. výročí Seiko

Kintaro Hattori založil svou společnost v roce 1881, kdy mu bylo pouhých 21 let. Během let, kdy stál v čele Seiko, se stalo přední hodinářskou společností v Japonsku s vlastní výrobou a designem. Jeho vize být vždy napřed před ostatními stála za tímto úspěchem. V průběhu tohoto roku vydává Seiko sérií hodinek, které budou poctou ke 140. výročí založení společnosti. Hodinky Prospex, Presage a Astron jsou inspirovány krajinami a mořskými scenériemi Japonska.

x

Řada Seiko Presage Sharp Edged Series dnes představuje hodinky v limitované edici inspirované úsvitem. Černé ocelové pouzdro a náramek představuje temnou oblohu před východem slunce. Zlaté akcenty indexů a ručiček jsou nasazeny na černém ciferníku, aby připomínaly sluneční světlo za úsvitu. A gradace na ciferníku předznamenává nový den. Číselník obsahuje japonský vzor Asanoha, který je známý v japonské kultuře pro jeho použití v designu již před více než tisíce lety. List Asanoha byl tradičně používán jako materiál pro tkaniny a vzor má v japonské kultuře zvláštní význam, protože symbolizuje rychlý a silný růst a předpokládá se, že přináší dobré zdraví, zejména mladým. Bohatá struktura číselníku zaujme především hrou světel pod jinými úhly.

Uvnitř hodinek naleznete in-haus strojek Seiko 6R35 se 70 hodinovou rezervou chodu. Jeho chod můžete sledovat přes průhledné dýnko. Jedná se o limitovanou edici 4000 ks a hodinky jsou dodávány ve speciální krabičce s náhradním řemínkem.

news_psg