Longines Master Collection: když chcete to nejlepší. Vybíráme pro vás tři zajímavé hodinky z této řady.

Švýcarská značka Longines má poměrně bohatou historii sahající až do roku 1832. Tradiční hodinářská společnost byla založena v malé obci Saint-Imier v kantonu Bern, jen kousek od francouzských hranic. Za dobu své téměř dvěstěleté existence si Longines zvládlo získat skvělé renomé na poli náramkových hodinek. Dnes o značku Longines pečuje Swatch Group, jejíž součástí je švýcarská legenda od roku 1983.

Historických milníků má tato progresivní švýcarská značka hodinek nespočet. Samotný název společnosti pochází od oblasti Les Longines a logo okřídlených přesýpacích hodin patří mezi nejstarší nikdy nezměněné ochranné známky na světě.

Mezi nejslavnější nositele hodinek značky Longines patří například Humphrey Bogart, Audrey Hepburn, Steffi Graf, Andre Agassi, Jennifer Lawrence, Amelia Earhart, Howard Hughes nebo Albert Einstein.

herečka Jennifer Lawrence

Ambasadorkou značky Longines je mimo jiných i herečka Jennifer Lawrence.

Helvetia je jedním z největších prodejců značky Longines v České republice, a proto jsme si pro vás připravili sérii článků, které vám představí jednotlivé modelové řady. Longines jako tradičního výrobce švýcarských hodinek není nutno představovat, avšak rozmanitost jednotlivých modelových řad si žádá podrobnějšího průvodce celou kolekcí. 

Master Collection: jednička v oblíbenosti

Jako tradiční hodinářská společnost vyrábí Longines výjimečné a luxusní hodinky od samotného vzniku. Kolekce The Longines Master Collection je dnes dokonalou ilustrací tohoto étosu, o čemž svědčí úspěch, který řada zaznamenala od svého uvedení na trh v roce 2005.

Hodinky z řady The Longines Master Collection spojuje klasickou eleganci s dokonalostí, kterou vyjadřují prostřednictvím široké škály číselníků a hodinářských komplikací.

Longines Master Collection barevné varianty hodinek

Modelová řada Master Collection nabízí širokou nabídku barevných variant.

Čím jsou tyto vkusné hodinky typické? Proč se těší takové oblibě? Jednoduše řečeno jsou nadčasové a mají šmrnc, čímž si získají každého milovníka klasické elegance. Longines v této modelové řadě používá pouze mechanické strojky s automatickým nátahem. Kdysi oblíbenou mechaniku v hodinkách vyhledávali pouze muži, ovšem nyní je celá kolekce pestře vybavená také dámskými modely.

Pokud chcete špičkové pánské či dámské hodinky od švýcarské společnosti Longines, řada Master Collection je ta správná volba. Master Collection v sobě snoubí různé styly a komplikace, takže si na své přijde opravdu každý. Už jste měli někdy tyto hodinky na ruce? Výběr z toho nejlepšího ze světa Longines rádi představíme osobně v Helvetia hodinky a pokud se zrovna do Olomouce nechystáte, tady je náš předvýběr.

Ikona modelové řady - Master Collection L2.773.4.78.6 

Naprostá ikona celé kolekce Longines The Master Collection. Hodinky, které vypadají elegantně, decentně, a přesto uspokojí svými hodinářskými komplikacemi vyšší úrovně i náročného uživatele.

Tyto hodinky nikdy nevyjdou z módy. Longines Master Collection L2.773.4.78.6 budou ozdobou každého pánského zápěstí a jsou ideálním společníkem pro každého muže, který chce vlastnit kus švýcarské hodinářské historie, jenž uhrane každého v okolí. Model je k dispozici v řadě různých barevných kombinací, nicméně bílý číselník a řemínek z ušlechtilé oceli jsou skvělou volbou pro jakoukoliv příležitost.

hodinky Longines Master Collection L27734786 na ruce

Díky průměru 42 mm jsou hodinky vhodné na jakékoliv pánské zápěstí.

Pouzdro je vyrobeno z ušlechtilé oceli 316L, přičemž číselník chrání odolné safírové sklíčko. To je přítomno také místo dýnka na spodní straně, díky čemuž můžete pozorovat precizní hodinářský strojek v chodu. Rozměr hodinek je 42 milimetrů, tudíž se hodí na široké spektrum pánských zápěstí. Rozteč pro řemínek činí 21 milimetrů, takže s náhradními řemínky může být trochu problém. Hmotnost 172 gramů a tloušťka 14 milimetrů nepatří mezi nejmenší, ovšem jistá masivnost k pánským hodinkám zkrátka patří. Potěší také alespoň základní voděodolnost do 30 metrů.

Stříbrný číselník se pyšní tvarovanou strukturou, výraznými modře kalenými ručičkami a černě malovanými arabskými číslicemi. Ze zmíněných funkcí, tedy komplikací, se hodinky pyšní tou nejvýraznější tzv. Moon Phase neboli fáze měsíce. Běžnou výbavou je pak den v měsíci, v tomto případě je ale vkusně vyřešen samostatnou ručkou se zakončením ve tvaru měsíce, den v týdnu s názvem měsíce a oblíbený chronograf – stopky.

detail číselníku Longines Master Collection L27734786

Detail číselníku hodinek Longines Master Collection L2.773.4.78.6.

Přesnost chodu zajišťuje Longines caliber L687, tedy pro Longines upravený stroj ETA Valjoux 7751, jenž je velmi oblíbený a léty osvědčený autoamatický chronograf. Ten se může pochlubit 48hodinovou rezervou chodu. Řemínek je vyroben z ušlechtilé oceli a disponuje motýlkovou sponou pro zapnutí. S těmito hodinkami zkrátka chybu neuděláte – nejedná se totiž jen o švýcarské hodinky, ale o kus historie, který je rovněž investicí do budoucna.

Jsou krásné, ale složité? Elegantní, ale na kovovém tahu? S tímto si poradí bohatý katalog nabízející různé varianty velikostí, barev číselníků a kombinací řemínků. S výběrem rádi poradíme.

Klasické a vkusné hodinky Longines Master Collection L2.893.4.78.3

Druhým modelem, který vám můžeme doporučit, je Longines Master Collection L2.893.4.78.3., jenž v sobě snoubí nadčasovost a eleganci, bez zbytečných komplikací. Tento model je právě příkladem rozmanitosti celé kolekce. Jedná se o úplně jiné hodinky a přesto jde o součást Master Collection. Pokud hledáte jednoduchost, která bude vždy v kurzu, tenhle model je pro vás to pravé ořechové a jistě vás nezklame. ​​Zůstává tvarovaný číselník a malované číslice na které přehledně ukazují opět modře kalené ručky.

Longines Master Collection L28934783 číselník

 Struktura číselníku je jemná a nenápadná. Dominantou jsou modře kalené ručičky.

Komu by mohly patřit? Elegánovi se smyslem pro detail, případně praktickému uživateli, který ví, že Longines je zárukou spokojenosti.

Pouzdro z ušlechtilé oceli opět doplňuje krycí safírové sklíčko s antireflexní úpravou, které chrání nejen číselník, ale také na spodní straně supluje tradiční dýnko, díky čemuž můžete sledovat spolehlivý švýcarský strojek v akci. Velikost těchto pánských hodinek Longines je 42 milimetrů. Tloušťka 9,6 milimetrů a hmotnost 75 gramů potěší především pány, kteří nemají rádi na zápěstí těžké a masivní hodinky. S voděodolností do 30 metrů si tyto Longines poradí s lehkým deštěm, na plavání si ale raději vyberte jiný model. 

Longines Master Collection L28934783 pohled zezadu hodinek

Pohled na strojek hodinek přes průhledné dýnko.

Číselník ve stříbrné barvě s arabskými číslicemi a modře kalenými ručičkami narušuje jen jediná komplikace, a to datumovka. Pro tento simplistický model je to ažaž, což milovníci jednoduché elegance ocení. Z technických vlastností můžeme vypíchnout vysokou rezervu chodu, kterou uvádí Longines u kalibru L888 až 72 hodin. Znovu se jedná o exkluzivní výrobu stroje ETA nyní s označením A31L11. Řemínek je vyroben z hnědé krokodýlí kůže, která je symbolem prémiové kvality, a nechybí ani oblíbená překlápěcí spona.

Pokud hledáte nenápadné, ale přesto elegantní hodinky především do společnosti, tyto Longines z řady Master Collection vás nenechají na holičkách. Podrobnosti a případné detaily o dalších variantách lze získat přímo na naší prodejně v centru Olomouce.

Dámské mechanické hodinky Longines Master Collection L2.357.4.87.2

Také dámy si v rámci kolekce Master Collection od Longines přijdou na své. Doporučit můžeme hodinky Longines Master Collection L2.357.4.87.2, jenž si každá dáma musí zamilovat. Jednoduchost a elegance z tohoto modelu přímo čiší a červený řemínek skvěle podtrhne nejeden outfit, ať už volnočasový či formální. 

Začněme opět u pouzdra, které je vyrobeno z kvalitní ušlechtilé oceli. Číselník samozřejmě chrání safírové sklíčko s antireflexní úpravou a stejné sklíčko najdeme také na spodní straně místo dýnka, abyste mohli obdivovat precizní švýcarský strojek v chodu. Rozměr pouzdra je rozumných 34 milimetrů, což je tak akorát na jemné dámské zápěstí.

Longines Master Collection L23574872 detail číselníku s diamanty

Perleťový číselník doplňují diamanty na pozici indexů.

Číselník je v případě Longines Master Collection L2.357.4.87.2 velká paráda. Perleť doplňují stříbrně leštěné ručičky, jediná komplikace v podobě datumovky a briliantové indexy – zde se jedná o dvanáct Top Wesselton VS-SI briliantů o celkové hmotnosti 0,055 karátů. Pro ženy zkrátka jen to nejlepší. Perleť, brilianty a lakovaný červený řemínek – nelze přesně popsat, jak úžasně tyto hodinky vypadají, to musíte vidět na vlastní oči.

Obliba dámských mechanických hodinek s automatickým nátahem stoupá, a proto ženy určitě ocení kalibr Longines L888 s rezervou chodu až 72 hodin. Řemínek z prémiové krokodýlí kůže je vyroben v červené barvě a skvěle doplňuje perleťový číselník s briliantovými indexy. Nechybí ani populární překlápěcí spona. Dámy, pokud chcete mít na zápěstí špičkovou švýcarskou kvalitu, ze které čiší elegance a nadčasovost, tyhle hodinky jsou to pravé pro vás.

Longines Master Collection L23574872

Červený řemínek z krokodýlí kůže působí na ruce výrazně.

Longines Master Collection nelze popsat slovy, musí se vyzkoušet

Pořád si nejste jistí, zda jsou pánské či dámské hodinky Longines z řady Master Collection pro vás to pravé, nebo si nevíte rady, které vybrat? Neváhejte a navštivte nás na naší prodejně v centru Olomouce, kde se vám bude věnovat špičkově proškolený personál a pomůže vám vybrat hodinky značky Longines přesně pro vás.