Znovuzrození kolekce Longines Evidenza

Hodinky z kolekce Evidenza jsou kývnutím ke kreativnímu a designovému dědictví značky Longines. Jejich ikonické pouzdro ve tvaru zvonu je inspirované estetickými liniemi vycházejícími ze slavné éry art deco. Nejnovější modely z kolekce Longines Evidenza vytvářejí ještě silnější vazbu na jednu z nejelegantnějších epoch 20. století.

L2.142.4.96

Pro současnou kolekci Evidenza se návrháři z Longines rozhodli navrátit slávu ikonickému tvaru tonneau, který společnost poprvé uvedla na trh před více než stoletím. Skutečnou podstatu kolekce vyjadřuje jednoduchost a čistota jemných křivek, která podtrhuje eleganci a ženskost těchto mistrovských děl.

Charakteristický sektorový číselník hrdě připomíná safírový krystal s několika vrstvami antireflexního povlaku, jež ještě blíže posouvá současnou kolekci k období art deco. Číselník se může rovněž pyšnit dvěma povrchovými úpravy: Zatímco jsou jednotlivé sektory matné a ohraničené zlatorůžovými liniemi, zbytek číselníku září efektem slunečních paprsků. Společně s hodinovou, minutovou a vteřinovou ručkou je na číselníku rovněž vyobrazeno datumové okénko na 6. hodině.

Elegantní a stylové detaily můžeme spatřit i na dalších částech modelu: korunka je rafinovaně potažena modrým hliníkem. Hodinky jsou dostupné na novém aligátořím řemínku s jemnými stehy, které dodávají sofistikovaný vzhled.

L2.142.4.96s

Nejnovější modely z kolekce Longines Evidenza byly vytvořeny v působivé řadě barevných variant, aby dokonale padly na každé dámské zápěstí. Hodinky jsou dostupné v zelené, červené, modré a antracitové champagne variantě. Sladěné barvy aligátořích pásků jsou k dispozici ve stejně působivých barvách: zelené, červené, modré a antracitové. Náramek z ušlechtilé oceli je k dispozici i ve stříbrné verzi.

Tuto nadčasovou klasiku pohání automatický kalibr, jehož antimagnetická silikonová vyvažovací pružina zvyšuje jeho výkon a stabilitu. Značce s okřídlenými přesýpacími hodinami ve znaku se opět podařilo svou minulostí přenést krásu i do budoucnosti.