Apple Watch Ultra: konečně konkurence pro Garmin?

Vášniví sportovci pro měření svých aktivit preferují značku Garmin, to je známý fakt. Americká společnost se za dobu své existence vypracovala na pozici jedničky mezi náročnými uživateli a dodnes prakticky nemá konkurenci. To se nyní chystá změnit Apple, který představil svůj model Ultra. Ten kombinuje všechny výhody standardních Apple Watch, ovšem zaobaluje je do odolného těla a přidává navrch pár vychytávek.

Apple-Watch-Ultra-5

Na první pohled překvapí u Apple Watch Ultra jejich velikost a použité materiály. Apple si pro hodinky vyhradil svůj prémiový titan, do kterého zabalil model o velikosti 49 mm, s čímž vzrostla také rozteč pro řemínky. Rovněž safírové krycí sklíčko tentokrát nezahnul při okrajích, ale ponechal ho rovné a mírně zapustil do těla. Na straně rovněž přibylo akční tlačítko a propracovanější korunku ostraha v podobě hradbičky. S většími rozměry narostla také baterie, která udrží hodinky v provozu až 36 hodin a v režimu úspory baterie až 60 hodin.

Uvnitř jsou Apple Watch Ultra víceméně stejné jako Apple Watch Series 8, nechybí tak stejný čipset, senzory či funkce. Nechybí tedy měření sportovních aktivit, EKG, odpovídání na notifikace, telefonování díky eSIM, poslech hudby či placení skrze NFC. Do budoucna budou pro model Ultra přibývat různé specialitky, jako je například aplikace Oceanic Plus určená pro potápěče. Náročné sportovce se Apple snaží lákat také tím, že podle něj vydrží i ultra triatlon, tedy plavání na vzdálenost 3,86 km, 180km trasy na kole a maratonu, který měří 42,16 km. Dobrodruhy také potěší možnost fungovat při teplotách od -20 do +50 stupňů Celsia.

Apple-Watch-Ultra-4

Pakliže si nejste jistí, zda jsou Apple Watch Ultra pro vás to pravé ořechové, rozhodně nás neváhejte kontaktovat. Rádi vám pomůžeme s výběrem ať už online, nebo rovnou na naší kamenné prodejně v Olomouci. Pokaždé se vám bude věnovat ochotný a důkladně proškolený personál.