Chronometry od Frederique Constant

Elegance a nonšalantnost, to ve vyšší společnosti přijde vhod. I když ale zrovna nemíříte na oběd s premiérem, hodinky Frederique Constant Highlife Automatic se na vašem zápěstí budou vyjímat. Jejích hlavní předností je jistá rafinovanost ukrytá v číselníku, avšak s celkovým vzhledem, který na sebe nepoutá zbytečnou pozornost. Díky celokovovému provedení tak mohou být vašim parťákem na společenské akci, stejně jako na večerním neformálním posezení s přáteli.

154500_k0062115

Frederique Constant Highlife Automatic 303BL4NH6B se pyšní především sférickým ornamentem na číselníku, ve kterém se snoubí léta zkušeností švýcarské značky s hodinářským průmyslem. Jednoduchost a eleganci podtrhuje pouze jediná komplikace v podobě datumovky a také indexy s minimalistickým označením minut či safírové sklíčko. V ocelovém pouzdru se ukrývá mechanický strojek s automatickým nátahem FC-303 a rezervou chodu až 38 hodin. Hodinky se mohou pyšnit nejen voděodolností do 50 metrů, ale také certifikací COSC (Official Swiss Chronometer Testing Institute), kterou obdrží jen ty nejlepší švýcarské hodinky.

Highlife_FC-303B4NH4_D-1760x990

Frederique Constant je ztělesnění švýcarského hodinářského luxusu z Ženevy. Ačkoli je na poměry země helvétského kříže poměrně mladá (založena byla roku 1988), dokázala se poměrně rychle prosadit v ostré konkurenci a nic jí na tom neubralo ani spojení s japonskou firmou Citizen z roku 2016. Spojení japonské efektivity se švýcarským luxusem je naopak přednost, kterou se Frederique Constant nebojí využívat ve svůj prospěch.

Pouzdro o průměru 41 milimetrů je zlatou střední cestou vhodnou pro celou řadu mužů, stejně tak ocelový článkový řemínek se neztratí jak ve společnosti, tak třeba při příležitostné sportovní aktivitě. Frederique Constant Highlife Automatic jsou zkrátka nestárnoucím symbolem švýcarské přesnosti a elegance, který bude vaše zápěstí zdobit s grácií po celý váš život.