Garmin se vytasil se solárními novinkami

Garmin v červenci představil vlnu nových modelů, které se zaměřují především na solární napájení. Těšit se můžeme na více než 20 modelů ze tří řad: Instinct Solar, Fenix6 Solar a v neposlední řadě i vojenské hodinky Tactix Delta Solar. A co nám tyto modely přináší? Především technologii, která byla doposud k dispozici u pár vybraných modelů u řady Fenix6.

28269-D-2-996c8a00-a5f6-48fc-acee-9929db803c55

Garmin Instinct Solar
Garmin Instinct solar jsou robustní chytré GPS hodinky pro outdoorové nadšence i sportovce. Nabízí kontrastní černobílý displej, dobře čitelný i na přímém slunci, krytý solárním sklíčkem z chemicky tvrzeného sklíčka Corning® Gorilla®. Tělo hodinek je vyrobeno z vláken zesíleného tvrzeného polymeru pro vyšší pevnost a odolnost při zachování velmi nízké hmotnosti.

Řada hodinek Garmin Instinct Solar nejdeme v několika provedeních. Základní barevná varianta, kde je ukryto pět barev (černá, modrá, fialová, žlutá a červené) a cenovka k dnešnímu dni je 10.990 Kč. Milovníci maskáčové si také přijdou na své a to v barvě Camo, kde naleznete dvě různé barevné kombinace (šedá, zelená) a cena je 11.990 Kč. Taktická verze hodinek (černá, zelená barva) obsahují navíc aplikace pro taktický výcvik, režim Stealth, podporu nočního vidění a zobrazení a podporu vojenského souřadnicového systému MGRS. Cena těchto taktických hodinek je 11.990 Kč. Poslední dvojici tvoří Hodinky Instinct Surf Solar, které ocení především surfaři a to díky sportovnímu profilu pro surfování na vlnách. Barvy jsou šedá a bílá a cena 11.990 Kč.

garmin instinct solar

Garmin Fenix6 Solar
Garmin Fenix6 je v letošním roce vlajkovou řadou hodinek Garmin. Solární napájení jsme již dříve mohli najít ve větším provedením hodinek Fenix a to v modelech s označením Garmin Fenix6X Solar. Nyni solar najdete i v menší provedení Fenix6 a zároveň v dámské verzi Fenix6S.

Hodinky Fénix6 nabízí tradičně ovládání pomocí 5 tlačítek a nemají dotykový displej. Důvodem je lepší komfort a vyšší přesnost ovládání pomocí tlačítek a současně bezproblémové ovládání hodinek ve vlhkém nebo mokrém prostředí a případně v rukavicích. Samozřejmostí zůstává úspornost a zároveň perfektní čitelnost chroma displeje, a to i na přímém slunečním světle, ve snížených světelných podmínkách je naopak k dispozici podsvícení se samostatně nastavitelnou úrovní jasu pro režim hodinek a režim sporttesteru.

Nesmíme zapomenout zmínit i to, že v této solární verzi Garmin vytvořil dva modely, tzv. premium, které lze zakoupit pouze na vybraných prodejná a my jsme jedna z nich, na což jsme patřičně hrdí. Jedná se o modely Garmin fenix6 PRO Solar Titanium GrayDLC/Titanium. Krásné, lehké titanové hodinky s povrchovou úpravou DLC v černé barvě, která je odolnější vůči poškrábaná než klasická PVD úprava. Druhým modelem je dámský kousek. který má kožený řemínek  a je příjemný na ruce: Garmin fenix6S PRO Solar, LightGold/Suede Band.

garmin fenix6 solar

Garmin Tactix Delta Solar

Posledními členy do solární rodinky jsou hodinky Tactix Delta Solar. Oblíbené taktické hodinky, které vychází z modelu Fenix6X, ale jsou přizpůsobené pro využité ozbrojených složek.

Tactix Delta solar jsou chytré, taktické GPS hodinky s outdoorovými a sportovně všestrannými funkcemi. Odolností splňují vojenský standard MIL-STD-810G. Nabízejí speciální taktické funkce, zobrazují mapy, mají vestavěný hudební přehrávač a podporují Garmin Pay bezkontaktní platby. Mezi speciální funkce patří například podpora systémů pro noční vidění, funkce Jumpmaster pro seskoky z vysokých výšek, dvojí zobrazení souřadnic, včetně podpory MRGS systému, režim utajení nebo Kill Switch funkce. Materiály, povrch a design hodinek je navržený tak, aby hodinky budily co nejméně pozornosti a odrážely jen minimum odlesků. Robustní konstrukce a vysoká odolnost hodinky předurčuje pro využití v extrémních podmínkách a prostředí. I přes to je ale hodinky stále možné pohodlně používat i pro každodenní nošení jak v tréninku, tak i v běžných situacích.

Hodinky Tactix Delta Solar můžete vybírat v základní verzi nebo verzi Tactix Delta Solar Balistic. Hodinky jsou doplněné o funkce balistického výpočtu pro střelbu na dlouhé vzdálenosti. Balistické výpočty jsou založené na software od Applied Balistics.

garmin tactix solat