Seiko vzdává hold ikoně jménem Bruce Lee speciální edicí hodinek

Cesta draka nebo Pěst plná hněvu. Při vyslovení těchto názvů se každému fanouškovi asijské kinematografie vybaví legenda jménem Bruce Lee. Pokud je to i váš vzor, můžete si ho odteď neustále připomínat s novou limitovanou edicí hodinek SEIKO 5 Sports.

hodinky Seiko a Bruce Lee

Limitovaná edice hodinek Seiko na počest Bruce Lee

Hold herci se rozhodla vzdát také japonská firma Seiko, která mu věnovala speciální edici neméně legendárních hodinek Seiko 5 Sports 55th Anniversary Bruce Lee Limited Edition a jejíž hodinky za svého života nosil. Hodinky se mohou pyšnit nejen kvalitním zpracováním, ale také řadou odkazů na Leeho život a dílo.

Hodinky ctí odkaz Bruce Lee

Na první pohled zaujme barevná kombinace černé a stříbrné, kterou doplňují zlaté akcenty. Číselník je vyveden v tradičním stylu Seiko 5 Sports, avšak zdobí ho rytina draka, kterou za svého života namaloval sám Bruce Lee. Číselník rovněž doplňuje datumovka.

 

Vlevo pohled na číselník, vpravo pohled na dýnko hodinek Seiko SRPK39K1

Detail číselníku a zadní strana řemínku má symboly draka, které nakreslil Bruce Lee. Dýnko zdobí symbol Jeet Kune Do.

Na otočné lunetě nenajdeme běžné číslice, ale čínské znaky odkazující na heslo Leeho filosofie Jeet Kune Do, která vychází z taoismu a zenového buddhismu. Znaky lze do češtiny přeložit jako „Nepoužívat žádný způsob jako způsob; nemít žádné omezení jako omezení.“ Odkaz na filosofii Leeho najdeme také na dýnku, kde se nachází logo Jeet Kune Do.

Dva řemínky v ceně

Seiko 5 Sports 55th Anniversary Bruce Lee Limited Edition doplňuje také dvojice řemínků. Černý kožený řemínek evokuje kung-fu oděv a na spodní straně vyobrazuje stejného draka jako na číselníku. Druhý nylonový řemínek naopak odkazuje na ikonickou žlutou teplákovou soupravu, kterou Bruce Lee nosil.

krabička hodinek Seiko SRPK39K1

Hodinky ve speciálním balení s náhradním řemínkem, krabička s podpisem Bruce Lee.

Za specifikace se hodinky nemusí stydět

Hodinky pohání automatický strojek 4R36 s frekvencí 21 600 vibrací za hodinu a s rezervou chodu až 41 hodin. Pouzdro z nerezové oceli se dočkalo speciální úpravy hard coating, číselník kryje hardlexové sklíčko a dýnko je šroubovací a částečně průhledné. Limitovaná edice má průměr 42,5 milimetrů, je vysoká 13,4 milimetrů a je vodotěsná do 100 metrů.

Seiko 5 Sports 55th Anniversary Bruce Lee Limited Edition s kódovým označením SRPK39K1 budou k dispozici v říjnu za cenu 13 590 korun a jsou dodávány ve speciální krabičce s podpisem samotného Bruce Lee. S jejich pořízením ale dlouho neváhejte – limitovaná edice čítá 15 000 kusů pro celý svět.