24 tipů na šperky k Vánocům podle typu ženy

Obdarovat ženu šperkem a trefit se do jejího vkusu je náročný úkol. Co se líbí vám, nemusí se líbit obdarovávané. Naštěstí existuje tajemství, které vám výběr usnadní: zařaďte si ženu typově nejen podle věku, ale i podle povahy, způsobu života a stylu oblékání. Náš průvodce se postará o zbytek a doporučí vhodné modely šperků k Vánocům.

Šperky pro nejmladší dámy

Každá malá dáma by měla vlastnit alespoň jednu sadu kvalitních šperků. Požadavky na dětské šperky jsou tyto: nesmí se ztrácet, zachytávat o oblečení ani tlačit, a zároveň se musí velmi líbit a ke všemu ladit. Pokud se to povede, dobře zvoleným šperkem pod stromeček pomůžeme malé slečně v rozvoji sebelásky, sebehodnocení a estetického vnímání.

dětské náušnice Enna

Dětské náušnice Enna ze žlutého zlata s modrými a čirými zirkony.

Malou dámu jistě potěší jedna z variant zlatých náušnic české rodinné značky Luxur. Elegantní model Enna ze žlutého zlata s modrými a čirými zirkony je jako stvořený pro malou princeznu.

Sladký model náušnic Sweetie z růžového zlata osázený fialovými a čirými kamínky kombinuje tvar srdce s oblíbenou barevnou kombinací růžové a fialové. Navíc náušnice Enna a Sweetie mají jednoduché a pohodlné bezpečnostní zapínání zepředu.

Jemné náušnice Briony z bílého zlata se šesti zirkony rozzáří ouška každé malé slečny. Tento méně častý typ náušniček se zapínáním na šroubek pro Vás máme i ve variantě s tmavě modrým zirkonem uprostřed. 

Šperky pro dospívající dívky

Možná budete souhlasit, že nejtěžší je trefit se do vkusu mladé ženy, která sleduje nejnovější trendy, má svůj styl a ví co chce. Jeden den na sobě má široké neforemní střihy a druhý den zase uplý crop top a krátkou sukni. Šperky pro tuhle mladou ženu by měly být šmrncovní s kapkou elegance a špetkou vtipu, zdůrazňující originalitu a kreativní osobnost.

náramek Morellato z modrých korálků

Náramek Morellato s přívěskem ve tvaru hvězdy s modrými korálky.  

Vtipné minimalistické náušnice kočičky Kitty ze žlutého zlata se zirkonovými čumáčky pod stromečkem nezklamou. Budou dokonalou ozdobou pro originální slečnu.

Další roztomilý a zároveň moderní doplněk bude přívěsek zlatá pacička z řady pro milovníky mazlíčků Animalio od české značky Luxur.

Dobrodružným mladým duším by se jistě líbil flexibilní náramek z chirurgické oceli s korálky z přírodních kamenů od italské značky Morellato. Tento typ náramku pro Vás máme ve dvou dalších provedeních.    

Šperky pro věčné romantičky

Do této kategorie patří ženy, které velmi rády nosí krajky, pletené svetry, květinové vzory, ženské střihy a vintage doplňky. Romantické šperky by měly být odlehčené, v jemných tónech a provedeních, měly by celkový styl spíše doplňovat než ho dominovat.

vlevo náušnice, uprostřed náramek, vpravo náhrdelník fossil motýl

V kolekci Fossit si můžete poskládat celou sadu šperků.

Něžný ocelový náramek s perleťovo zirkonovým motýlkem bude překrásným doplňkem pro milovnice nostalgie a přírody. Lze k němu dokoupit do sady stejně něžný náhrdelník a prstýnek a docílit tak jednotnějšího vzhledu.

Andílkový přívěšek z růžového zlata se zirkony Vaši dámu jistě zahřeje na srdci. Tvar nekonečna schovaný do těla anděla připomene pomíjivost všeho zlého a nadpozemskou ochranu. Možná proto se stal anděl jedním z nejoblíbenějších vánočních symbolů. Podívejte se i na variantu ze žlutého zlata.

Dlouhé náušnice z bílého zlata se zirkony s jemně secesním nádechem upoutají dámy se zápalem pro vintage styl. Máme ve více barevných provedeních.  

Šperky pro praktické sportovkyně

Ráno odvézt děti do školy, poběhat po pochůzkách a nákupech, zajít si zacvičit (na sport), vyvenčit pejska, odpoledne zase děti vyzvednout, mezitím stihnout poklidit a u všeho být v něčem pohodlném a zároveň aspoň trochu reprezentujícím. Tato žena potřebuje rafinovaný designový šperk, který povznese její praktický a pohodlný outfit na další level. 

zlatý dámský náhrdelník Jollie

Dámský náhrdelník Jolie ze žlutého zlata.

Decentní náušnice Ivy ze 14 karátového zlata budou těmi pravými pro praktické ženy. Svým na první pohled jednoduchým avšak elegantním vzhledem se budou velmi lehce kombinovat s téměř jakýmkoliv jiným šperkem.

Dámský nastavitelný náhrdelník ze žlutého zlata Jolie se svým nadčasovým designem lze nosit samostatně nebo vrstvit s dalšími řetízky. Prohlédněte si i stejně krásný a elegantní náramek do sady Gillian.

Pro milovnice bílého zlata jsme vybrali kompaktní náušnice Victoria značky Luxur. Kombinace čistých linií, 14 karátového bílého zlata a syntetického opálu zaručí každodenní spokojenost.  

Pro klasickou dámu

Sem patří ženy, které chtějí nebo musí vypadat za každé situace elegantně a reprezentativně. Ženy této kategorie nepochybně potřebují důmyslný elegantní šperk z luxusního materiálu, jež doplní celkovou propracovanou a uhlazenou image. 

perlovy nahrdelnik

Perlový náhrdelník nevyjde nikdy z módy a neměl by chybět ve šperkovnici žádné ženy.

Tyto podmínky podle nás dokonale splňují dámské náušnice ze žlutého zlata Alexa. Sladkovodní perla v tomto netradičním designu se navíc hodí k ženám všech věkových kategorii. Překrásné náušnice Alexa máme i ve verzi s bílým zlatem.

Do sady jsme pro Vás vybrali klasický a nadčasový perlový náhrdelník se zlatým zapínáním.

Do třetice tu máme jemné náušnice z bílého zlata Sari Long se zářivými kamínky. Náušnice ve stylu retro elegance máme v různých barevných a tvarových provedeních. Můžeme k nim nabídnout i prsten.

Pro okázalé dámy

Do této kategorie bychom zařadili ženy, které se nebojí vyčnívat z davu a sebevědomě a rády poutají pohledy okolí. Z módní perspektivy bychom u této kategorie mohli mluvit o kontrastním a extravagantním stylu. U takové dámy nesmí chybět zajímavý, někdy i dominantní, avšak vždy vkusný šperk! 

náhrdelník morellato na dekoltu ženy 

Dámský náhrdelník Morellato s přívěskem ve tvaru srdce.

Jednoznačnou volbou pro extravagatní ženy jsou exkluzivní náušnice Statement z ušlechtilé oceli od světoznámé značky Calvin Klein.

Italská značka Morellato potom přišla s elegantním výrazným srdcem na řetízku s kuličkami. Do sady je možno přikoupit i náušnice.

V různých barevných provedeních zde řadíme i naši nedávnou novinku - neobvyklé zirkonové náušnice značky Guess

90 dní na výměnu

V případě, že se s vánočním dárkem náhodou netrefíte do vkusu a plné spokojenosti, nabízíme možnost výměny do 90 dnů od obdržení. Velmi rádi Vám pomůžeme i na naší telefonní lince nebo na online chatovací platformě. A kdybyste nadále zůstávali bezradní, rádi Vás přivítáme na naší kamenné prodejně na Horním náměstí v Olomouci. 

Během objednávání dárku se prosím ujistěte, že máme dané zboží skladem na prodejně. Bohužel v předvánočním čase nemůžeme kvůli vytížení zaručit výrobu na zakázku v kratší než 30 denní lhůtě.

S přáním krásných vánočních svátků Vaše prodejna luxusních hodinek a šperků Helvetia.

prodejna Helvetia Olomouc

Naše olomoucká prodejna na Horním náměstí.