Nejlepší chytré hodinky 2023: 3 tipy

Zima je tady a s ní přichází i těžké období pro chytré hodinky. Jejich bateriím totiž nízké teploty příliš nesvědčí, proto je potřeba pečlivě vybírat parťáka, který vám na zápěstí nějakou chvíli vydrží. Které jsou podle nás ty nejlepší modely pro rok 2023?

Garmin Venu 3S

Chytré hodinky a dámské zápěstí k sobě skvěle pasují, což příkladně dokazují chytré hodinky od amerického výrobce Garmin s označením Venu 3S. O dostatečnou výdrž nemusíte mít obavy, v režimu chytrých hodinek bez problémů zvládnou i 10 dní na jedno nabití.

displej hodinek Garmin Venu3s

Body Battery sleduje váš osobní zdroj energie. Na základě odpočinku, fyzických aktivit, spánku a stresu vyhodnotí v přehledný graf. Podle kterého si můžete plánovat svůj denní režim (trénink vs. odpočinek).

Venu 3S ale bodují především svými chytrými funkcemi, jako je možnost telefonovat a posílat zprávy. Díky 1,4” AMOLED displeji si všechny notifikace přečtete bez větších potíží. Monitoring zahrnuje jak srdeční tep a okysličení krve, tak sledování spánku, včetně krátkého šlofíka. Samozřejmostí je pokročilé měření sportovních aktivit, ke kterým hodinky využívají GPS z propojeného chytrého telefonu.

Pro ženy jako dělané

Pouzdro o velikosti 41 milimetrů sedí na většinu dámských zápěstí, takže nemusíte mít obavy, jak budou hodinky vypadat. Uvnitř hodinek se také nachází NFC čip, se kterým díky Garmin Pay nemusíte při placení vytahovat peněženku z kabelky. Speciálně pro ženy poté nechybí funkce sledování menstruačního cyklu.

pohled na displej hodinek Garmin Venu3s

Už nemusíte vymýšlet co budete cvičit díky animovanému cvičení. Garmin Venu 3S.

S trenérem od Garminu se i přes vánoční svátky udržíte v perfektní kondici. Animované tréninky jsou ve spojení s funkcí Body Battery ideálním pomocníkem při plánování fyzických aktivit. Společně s nimi bude váš trénink maximálně efektivní.

Garmin Fēnix 7 Pro Sapphire Solar Titanium

Pro muže jen to nejlepší. To je heslo, kterým se řídil Garmin, když vyráběl chytré hodinky Fēnix 7 Pro Sapphire Solar Titanium. Díky transflektivnímu displeji a solárnímu napájení nemusíte výdrž hodinek už řešit. Obzvláště v chladných zimních měsících vám chytré hodinky od Garminu dají poznat, jaké to je mít skutečnou kvalitu na zápěstí.

hodinky Epix2 vlevo, hodinky Fenix7 vpravo

Porovnání displeje AMOLED (vlevo) a transflektivního (vpravo). Chcete vědět, který displej je lepší? Přečtěte si článek AMOLED vs. transflektivní.

22-denní výdrž v režimu chytrých hodinek zabalil Garmin do odolného titanového pouzdra o průměru 47 milimetrů, které překvapivě dobře sedí i na útlejších zápěstích. Ať už jste ve městě či v drsné přírodě, vhod vám jistě přijde voděodolnost do 100 metrů či praktická LED svítilna.

Zimní sporty zvládnou levou zadní

Díky technologii SATIQ, vícepásmové GPS a integrovaným mapám se jen tak neztratíte. Objevovat své limity můžete v celé řadě tréninkových režimů, při kterých budou hodinky sledovat nejen váš výkon, ale také srdeční tep či okysličení krve. Fēnix 7 Pro Sapphire Solar Titanium vám rovněž pomohou s následnou regenerací.

pohled na displej hodinek Garmin Fenix 7

Hodinky Garmin nabízí širokou škálu sportovních aktivit.

Obzvláště v zimních měsících jistě oceníte vylepšené funkce pro skialpinismus, snowboarding ve volném terénu či běžecké lyžování. Vestavěné funkce, jako je výškoměr, barometr a tříosý elektronický kompas, jsou ve spojení s lyžařskými mapami Skyview ideálním parťákem na zimní sporty.

Garmin Forerunner 965

Chytré hodinky z řady Forerunner od Garminu platí za běžecký etalon. Ultra lehké a prémiové hodinky se skvělou výdrží oceníte nejen v ideálních podmínkách, ale také při běhání ve sněhu. Výdrž na jedno nabití v režimu chytrých hodinek je až 23 dní, takže o nedostatek energie nemusíte mít obavy ani v zimě.

Ať už vyrazíte běhat na známou trasu, nebo do dosud neprobádaných končin, spolehnout se můžete na SATIQ a vícepásmovou GPS a podrobné mapové podklady, se kterými se neztratíte. Díky řadě sportovních profilů se můžete připravovat i na specifické disciplíny, jako je kupříkladu triatlon. S pomocí doplňku pro závodění se vám poté nestane, že byste vypadli z tempa.

displej hodinek Garmin Forerunner965

Chystáte se na triatlon? Garmin vám v tom perfektně pomůže.

Na běhání i do města

Garmin Forerunner 965 chtějí být vaším sportovním parťákem se vším všudy. Budou vám proto spolehlivě měřit srdeční tep či okysličení krve, například při běhání okružních tras skrze trasování TrendLine. Pomohou vám také s následnou regenerací a přípravou na další trénink, včetně monitoringu spánku.

vlevo garmin foerunner 265, vpravo forerunner 965

Hledáte levnější variantu k modelu Forerunner 965? Model Forerunner 265 bude také skvělým pomocníkem.

Ani s chytrými funkcemi na tom nejsou Garmin Forerunner 965 špatně. Ze zápěstí odbavíte většinu notifikací, pustíte si oblíbenou hudbu přímo do sluchátek nebo zaplatíte v obchodě díky Garmin Pay.