Vybíráme chronografy

Přestože bychom se dnes bez chronografů jednoduše obešli, jsou jedním z nejprodávanějších designů hodinek a dnes najdeme chronografy nejen mezi sportovními, ale i společenskými modely. Symetrické rozmístění subciferníků na číselníku spolu s tlačítky sčítačů a nejrůznějšími stupnicemi propůjčují hodinkám atraktivní technicistní vzhled.

Do 5.000 Kč: Festina Chrono Bike

V cenové hladině do 5000 Kč doporučujeme hodinky z modelové řady Chrono Bike 2018 — jedné nejoblíbenějších modelových řad Festina vůbec. Subčíselníky připomínající brzdové kotouče, tlačítka sčítačů ve tvaru brzdových špalíků, ozubené nožky a další detaily upomínají na více než 25 leté spojení značky Festina se světem cyklistiky. Díky 100M vodotěsnosti hodinky můžete vzít nejen na kolo, ale i bez obav na plavání.

Do 10.000 Kč: Tissot T-Sport Chrono XL

Snili jste od dětství, že budete jednou pilotovat letadlo, nebo znáte někoho, kdo létání miluje? Přesně pro takové lidi je model Tissot T-Sport Chrono XL v designu leteckého palubního budíku. Velký a dobře čitelný číselník, velké a minimalistické indexy, subčíselníky jako by ukazovaly hladinu paliva nebo výšku. Tyhle hodinky potěší (nejen) milovníky aviatiky a jednoduchého čistého designu.

Do 20.000 Kč: Certina DS Podium Chronograph Lap Timer

Pro milovníky chronografů a motoristických sportů jsme vybrali model švýcarské firmy Certina DS Podium Chronograph Lap Timer s tachymetrickou stupnicí pro výpočet průměrné rychlosti, který je certifikovaným chronometrem COSC (certifikovaná přesnost strojku). Přesnost, výrazný design a výrazné detaily hodinek, jako např. prošívání řemínku jako u sedačky automobilu, si získá každého nadšence do závodních aut.

Do 40.000 Kč: TAG Heuer Formula 1 Gulf

Dalším z chronografů je sportovní chronograf Formula 1 v barvách Gulf Oil, ve kterých Porsche kralovalo na přelomu 60. a 70. let na okruhu Le Mans. V Porsche 917 a v barvách Gulf Oil jezdil i Michael Delaney, resp. Steve McQueen v roce 1971 ve filmu Le Mans. Jasná volba nejen pro milovníky filmu Le Mans a rychlých kol.

Do 70.000 Kč: Longines Heritage Avigation BigEye

Mezi doporučenými chronografy nesmí chybět ani dnes tak oblíbený retro design. Při výběru naše volba padla na hodinky Longines Heritage Avigation BigEye, které získaly cenu za nejlepší remake roku na prestižní přehlídce Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG). 41mm hodinky jsou věrnou replikou pilotní časomíry ze 30. let 20. století. Pokud se vám líbí jednoduchá elegance a retro vzhled, Longines Heritage Avigation BigEye vás určitě nezklamou.

70.000+ Kč: TAG Heuer Carrera

TAG Heuer Carrera
Chronograf je, jak již bylo řečeno, se svými subčíselníky a stupnicemi technicitní věc. Tento model Carrera je navíc skeletonový chronograf odkrývající celou svou “in house” strojovnu Caliber HEUER 01 uloženou v keramickém těle. Jedná se tedy o technicistní hodinky na druhou (nebo na n-tou?)! Tenhle “černý přízrak” bude poutat pozornost, kamkoli půjdete!