Hodinky ve zlaté barvě: co letí v roce 2023?

Zlato má chemickou značku Au, což je zkratkou latinského aurum. Není to náhoda. Zlato svou energii vyzařuje odnepaměti a přitažlivá je i dnes. Hodinky ve zlaté barvě poslední dobou letí. Zlatá je univerzální, sluší téměř všem. A protože výběr je obrovský, přinášíme 14 tipů na nejkrásnější hodinky pro pány i dámy. A jako bonus dvoje unisex zlaté digitálky.

pohled na pět zlatých hodinky Casio Vintage

Pět nejoblíbenějších zlatých hodinek Casio Vintage.

Dámské hodinky ve zlaté

Dámy mají přednost. Do výběru Helvetia se dostalo hned 7 modelů, jeden hezčí než druhý. Představujeme ty nejzajímavější z nich. Při výběru se řiďte jednoduše podle vkusu.

Modely, kde cena odráží kvalitu:

1. Longines La Grande Classique de Longines

Začněme naprostou klasikou, kterou však v poslední době vyhledávají i mladé ženy a slečnyHodinky Longines La Grande Classique de Longines dostanete v různých velikostech. Nejoblíbenější je verze s briliantyNajdete je na číselníku místo indexů. Čas je vzácný jako drahokam a firma Longines založená v roce 1867 to ví.

2. Tissot Lovely Square Lady Quartz

Roztomilé Tissot Lovely Square Lady Quartz s tvarovaným safírovým sklíčkem nesou tak trochu vintage styl. Ten k Tissotu patří historii má bohatou a pro aktuální trend klasických hodinek ve zlaté barvě má kde brát inspiraci.

Celkový vzhled zde doplňuje milánský tah se šperkovou posuvnou sponou a model ve výsledku působí něžně a elegantně.

dámské hodinky Tissot na ruce

Hodinky Tissot Lovely Square mají menší rozměry pouzdra, proto jsou vhodné pro štíhlejší zápěstí. A působí více jako šperk než hodinky.

3. Tissot Everytime Lady

Pokud vás hranatý tvar moc nebere, preferujete tradiční pojetí a přece chcete něco od Tissot, za průzkum stojí jiný model, kde vládne zlatáI ten má ženskost v názvu: Tissot Everytime Lady. Na model navíc dostanete prodlouženou záruku 5 let a stejnou dobu v Helvetii měníme baterii zdarma.

Zlatá střední cesta:

4. Wenger Urban Donnissima

Ve Švýcarsku ještě zůstaneme. I značka Wenger má se zlatou co dočinění. Kousek Wenger Urban Donnissima s ní rozhodně neplýtvá a vydává se poměrně decentní cestou. 

Čtyřem krystalům Swarovski by totiž opulence neslušela. Hodinky s průměrem pouzdra 35 mm patří mezi středně velké a nachází se také ve středním cenovém pásmu našeho výběru hodinek ve zlaté barvě.

pohled na číselník a řemínek hodinek Festina

Milánský náramek hodinek Festina skvěle sedí na ruce díky jemnému propletení.

5. Festina Boyfriend 20400/1

Pokud patříte mezi dámy, které preferují – a není vás málo – velké výrazné hodinky, pak je tu zástupce značky Festina

Model Festina Boyfriend 20400/1 upoutá nejen zlatou barvou, nýbrž i stříbrným číselníkem, zdobeným třemi subciferníky a luminiscenčními ručičkami. Celkový look se hodí téměř ke každému outfitu a hodinky jsou skutečnou ozdobou.

Zlatá skoro za hubičku:

6. Festina Boyfriend 20640/7

U Festiny ještě v dámské kategorii zůstaneme. Oblíbenou podzimní novinkou 2023 jsou barevné hodinky Festina Boyfriend 20640/7

Povrchová úprava ve zlaté barvě obepíná barevný číselník. Pod minerálním sklíčkem běhají stříbrné ručičky a indexy s luminiscencí. Zápěstí si jimi ozdobíte raz dva.

pohled na hodinky Festina Boyfriend 206407

Hodinky Festina Boyfriend se vyrábí v mnoha barevných kombinacích nejen číselníku, ale i pouzdra a náramku.

7. Festina Boyfriend 20476/1

Je libo něco s milánským tahem? Milánské řemínky na hodinky jsou pletené pásky z nerezové oceli. Důmyslná konstrukce z malých článků tkaná na italských strojích zajišťuje vysoké pohodlí při nošení. Pásek na ruce perfektně sedí a snadno jej udržíte vždy čistý.

K modelu značky Festina v barvě žlutého zlata padne milánský tah dokonale. Skvělý match čeká i majitelku hodinek s jednoduchým čitelným číselníkem, která si tento bateriový model Festina Boyfriend 20476/1 vybere.

Zlatá, barva také pro muže 

Gentlemani, zbystřete. Zlatá je teď trendy barvou i v hájemství mužů. Éra, kdy na trh vtrhly rose gold a pink gold, barvy výsostné pro ženy, je pomalu pryč. Doplňky i hodinky postupně přebírají zlatou. Aby to bylo fér, představujeme i pro muže 7 tipů na hodinky ve zlaté.

Casio ve zlaté barvě:

1. Casio G-Shock MT-G MTG-B3000CX-9AER

Průlet vesmírem, kde svítí odlesky drahého kovu, zahájíme v nejvyšší lize pod křídly věhlasné značky Casio. Japonská ikona oblékla do zlaté barvy hned několik modelů a Casio G-Shock MT-G MTG-B3000CX-9AER patří mezi špičku. 

Jak je modelů japonské provenience zvykem, i tyto hodinky kombinují originální pryskyřici G-SHOCK s kovem v inovativní formě a designu.

hodinky Casio k výročí čínského roku králíka

Speciální edice hodinek Casio MTG-B3000CX-9AER 2023 Chinese New Year of the Rabbit.

Hodinky jsou oslavou čínského roku Králíka, který přebral v roce 2023 vládu. Na zadní straně pouzdra najdete vyrytou ilustraci králíka cestujícího na Měsíc, která dodává hodinkám rozmarný nádech. 

Samozřejmostí je u Casio kromě sofistikované krásy i robustní funkčnost. Díky rádiově řízené přesnosti Multi Band 6, solárnímu nabíjení Tough Solar a vysoce jasnému LED světlu vám tyto hodinky pomohou zůstat na vrcholu výkonnosti a připravit se na každé dobrodružství.

pánské hodinky Casio GShock MTG-B3000CX-9AER na ruce

Pouzdro hodinek MTG-B3000CX-9AER evokuje svou strukturou povrch Měsíce.

2. Casio G-Shock GMW-B5000PG-9ER

Hledáte něco decentnějšího? Pak jsou tu hodinky Casio G-Shock GMW-B5000PG-9ER 40th Anniversary Recrystallized

Na tlačítku v levém dolním rohu objevíte vyrytou hvězdu, na číselník nápis "SINCE 1983" a na zadní straně pouzdra logo 40. výročí od chvíle, kdy mistr Kikuo Ibe představil světu G-SHOCK

Tehdy však ještě nebyly na rozdíl od těchto celokovových poháněny solárním mechanismem

3. Casio G-Shock Original GM-B2100GD-9AER

Trojici výběru Helvetia z modelové řady Casio G-SHOCK uzavírá model Casio G-Shock Original GM-B2100GD-9AER "Full Metal". Robustnější model je otázkou osobních preferencí. 

Funkčnost jde jako vždy ruku v ruce s designem: díky integrovanému Bluetooth potěší třeba funkce “najít telefon”. Hledáte jej často? Stisknutím tlačítka na hodinkách začne zvonit budík, a mobil je hned na světě.

Tissot ve zlaté barvě

Když jde o zlatou, Švýcaři mají hodně co nabídnout. Značka Tissot má státní znak přímo v logu a hrdost na výrobu špičkových strojků je přímo spojena s tou národní. Není divu: přesnost je výsadou králů a zlatá barva tento atribut každého muže ještě umocňuje. 

4. Tissot PRX Quartz T137.410.33.021.00

Hodinky Tissot PRX Quartz T137.410.33.021.00 zaujmou netradičním tvarem pouzdra i napojením náramku. Hodinky jsou elegantní a nejspíš si je vyberete, pokud vás mají doprovázet na obchodních schůzkách

S průměrem pouzdra 40 mm a tloušťkou 10,4 mm jsou nevtíravé a safírové sklíčko odolné proti poškrábání je disponuje i pro každodenní nošení.

Tissot PRX Quartz T1374103302100

Hodinky Tissot PRX najdete ve dvou velikostech, takže můžete vytvořit skvělé hodinky pro páry. Dámské hodinky T137.210.33.021.00, pánské hodinky T137.410.33.021.00.

5. Tissot Everytime Gent T143.410.33.021.00

I luxusní pánské hodinky Tissot Everytime Gent T143.410.33.021.00 najdou místo všude, kde je třeba manifestovat styl. Ukrývají švýcarský quartzový strojek a zaujmou hlavně jednoduchým elegantním číselníkem.

Nabízí dobře čitelné indexy a ručky. Pokud hledáte lehké hodinky, tento nadčasový model je o pravé. 

Festina ve zlaté barvě

6. Festina Timeless Chronograph 20634/4

Pro pány, kteří nemarní čas a nakupují rychle (takže všichni), jsme předvybrali dva modely. První z nich, hodinky Festina Timeless Chronograph 20634/4 povedeně kombinuje zlatou barvu se zelenou. Provedení se třemi subciferníky dodává hodinkám nejen funkčnost, ale i sofistikovaný vzhled.

Festina Timeless Chronograph 206344

Kombinace barvy žluté zlato a zelená bývá v poslední době velmi oblíbenou.

7. Festina Chrono Sport 20541/4

Pokud máte raději kombinaci zlaté barvy s černou, sáhněte po hodinkách Festina Chrono Sport 20541/4. Proč je pořídit v Helvetia? Dostanete prodlouženou záruku 5 let, půl dekády na výměnu baterie zdarma nebo zkrácení řemínku zdarma.

Divoká karta nakonec: zlaté retro, navíc unisex

Přesně tak lze charakterizovat dva minimalistické modely z řady Casio Vintage. S oběma zavzpomínáte na staré zlaté časy, kdy byly “digitálky” statusovou záležitostí. 

Dvoje retro hodinky Casio Vintage

Retro hodinky Casio Vintage nevyjdou nikdy z módy.

U modelu Casio Vintage A700WEMG-9AEF najdete vše, na co jste byli zvyklí i v minulosti: alarm, stopky, kalendář a podsvícení.

Model hodinek Casio Vintage A159WGEA-1EF nabízí stejné funkce. O vaší volbě rozhodne pouze to, nakolik chcete hodinkami zaujmout na první pohled.

Nevíte si s výběrem konkrétního modelu rady? Nechte si osobně poradit a navštivte kamennou prodejnu Helvetia v Olomouci.