Jaké hodinky pod stromeček: nej modely 2023

Vánoce se nezadržitelně blíží a s nimi i stres v podobě výběru toho správného dárku. Naštěstí hodinky potěší vždy a hodí se pro jakoukoli příležitost. Co už je obtížnější, je výběr toho správného modelu. Náš průvodce vás v tom nenechá a poradí vám, jaké hodinky udělají vašim blízkým největší radost.

Koho chcete hodinkami obdarovat?

 

Hodinky pro tatínka/manžela/přítele

Muži jsou zpravidla nenároční, avšak když dojde na hodinky, umí být pořádně vybíraví. Zde jsou 3 tipy na modely pánských hodinek, se kterými neuděláte při výběru dárku chybu.

Skvělou volbou jsou například Seiko Presage SRPE43J1. Je to elegantní a nadčasový model. Modrý číselník působí svěže a hodinky vypadají skvěle téměř na každém mužském zápěstí.

pohled na hodinky Seiko Presage Automatic SRPE43J1

Seiko má v kolekci Presage modely inspirované koktejly. Tento se jmenuje Cocktail Time "Old Clock".

Certina DS Caimano C035.410.33.367.00 jsou vhodným dárkem pro muže, kteří vždy chtěli „zlaté rolexky“, ale nemohli si je dovolit. Odvážná zlatá barva upoutá pozornost, a přitom nezruinuje váš rozpočet. 

Tissot PRX Quartz T137.410.11.051.00 nabídnou retro, které je aktuálně v kurzu. Tento model je vhodný pro všechny muže, kteří se často v myšlenkách obracejí do minulosti, ale stále sledují nejmodernější trendy.

Hodinky pro dědečka

Především naši dědečkové chápou význam hodinek a často bez nich neopouštějí svůj domov. Ačkoli staré dobré Primky jistě nejednomu penzistovi dělají radost, nové hodinky je jistě potěší a ukážou, že vám na nich záleží.

Například Longines Heritage Pilot Majetek L2.838.4.53.9 jsou nejen velkým vyjádřením lásky, ale také úcty k našim hrdinným pilotům. Skvělý design a odkaz na československé letectvo potěší nejednoho pamětníka.

pohled na hodinky Longines na ruce

Longines Heritage Pilot Majetek spojují ducha dobrodružství a historický rozměr.

Festina Classic 20512/1 jsou ideální volbou pro ty, kteří chtějí vsadit na jistotu. Potěší především prakticky smýšlející dědečky, kteří nemají rádi pompéznost a spíše sázejí na nenápadnost a decentní vzhled.

Certina DS Podium C034.451.16.037.00 jsou elegantním modelem bez zbytečných funkcí, které navíc na hnědém koženém řemínku vypadají fantasticky. Dědečkové jistě ocení i velké číslice na číselníku, byť to sami rozhodně nepřiznají.

Hodinky pro náročné

Máte ve svém okolí někoho, kdo hodinkám rozumí a třeba je i sbírá? Takovým se vybírají ty správné modely opravdu obtížně. I je ale potěší, pokud si s výběrem dáte práci a zvolíte nejen dražší hodinky, ale i takové, které mají svůj příběh.

Seiko Astron SSJ014J1 bezesporu mezi takové modely patří. Spojení prémiových materiálů, jako je safír či titan, společně s odvážným designem a netradiční barevnou kombinací je skvělá volba. Nechybí ani solární napájení a seřizování s pomocí GPS.

pohled na číselník seiko astron

Nezaměnitelný design hodinek Seiko Astron SSJ014J1.

Longines Heritage Pilot Majetek L2.838.4.53.9 nejenže vypadají opravdu skvěle a potěší všechny fanoušky „pilotů“, ale také odkazují na Československo. V jejich názvu se totiž ukrývá slovo majetek, které odkazuje na hodinky s rytinou MVS, tedy „Majetek Vojenské Správy“.

ROBOT by Bohematic Aerodynamic jsou skvostem pro pravé fajnšmekry. Prvotřídní materiály a vzhled vytvořený studiem Olgoj Chorchoj, které se inspirovalo Tatrou 77, se bude skvěle vyjímat i na zápěstí toho nejnáročnějšího nositele.

Hodinky pro golfistu

Krásná a elegantní hra jménem golf očarovala nejednoho muže i ženu. Pokud máte někoho takového v rodině, můžete vybírat hodinky speciálně navržené pro golfisty.

Garmin MARQ 2 Golfer je to nejlepší, co může Garmin golfistům nabídnout. Prvotřídní vzhled i zpracování, spolehlivé měření, a především speciální funkce pro golfisty je zkrátka kombinace, za kterou vám bude vděčný každý náruživý hráč.

golfové hodinky na ruce

Garmin Marq 2 Golfer má 42 000 přednahraných barevných map golfových hřišť CourseView z celého světa.

Garmin Approach S70 je ideální variantou pro ty, kteří mají svoje oblíbené hodinky, ale hodily by se jim i ty chytré, jenž jim pomohou zlepšit se ve své oblíbené hře. S tímto modelem se obdarovaný na žádném golfovém hřišti neztratí.

Garmin Approach S62 jsou vhodným pomocníkem pro začínající golfisty. S těmito hodinkami se mohou především noví hráči rychleji zorientovat na greenu a zároveň vám příliš nenaruší rozpočet.

Hodinky pro běžce

Pokud máte ve svém okolí náruživého běžce, jistě mu přijdou vhod chytré hodinky, které mu pomohou vylepšit techniku a výkonnost.

Garmin Forerunner 965 jsou skvělou volbou pro každého, kdo to s běháním myslí opravdu vážně. Prvotřídní barevný displej, spousta sportovních funkcí a elegantní design z nich dělají dobrého parťáka nejen na běh.

garmin forerunner 965 black na ruce

Garmin Forerunner 965 jsou chytré GPS hodinky s všestrannými sportovními funkcemi a AMOLED displejem.

Začínajícím a nenáročným běžcům jistě udělají radost chytré hodinky Garmin Forerunner 265. Nepostrádají žádné zásadní vychytávky svého dražšího kolegy, ale vhodně ubírají na místech, kde to není příliš vidět. Díky tomu jsou cenově dostupnější.

Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar Titanium vybírejte v případě, kdy je obdarovaný velkým nadšencem nejen běhu v místním parku, ale také pořádaných závodů, jako je beskydská sedmička. S těmito hodinkami se totiž neztratí ani potmě v náročném terénu.

Hodinky pro letce

Máte ve svém okolí někoho, kdo létá? Piloti hodinky zbožňují a ostatně se pro jejich potřeby začal vyrábět celý jeden typ hodinek. Určitě ale také neohrnou nos nad chytrou variantou, která jim naopak může v praxi výrazně pomoci.

Garmin MARQ 2 Aviator jsou špičkou od Garminu, která je přizpůsobena pro potřeby volnočasových i profesionálních pilotů. Americká firma do nich totiž ukryla řadu vychytávek, jenž v kokpitu opravdu využijí.

garmin marq aviator

Garmin MARQ 2 Aviator ty nejlepší hodinky pro letce, které můžete u nás najít.

Pilotování nemusí být drahý koníček a začínajícím letcům jistě udělají radost také Garmin D2 Air X10. Ty sice nenabízí prémiové materiály a zpracování, avšak po softwarové stránce nabídnou vše podstatné, aby se pilot mohl vrátit v pořádku zpět na zem.

Pro piloty, kteří dávají přednost klasice, jsou tady Hamilton Khaki X-Wind GMT H77912535. Špičkové zpracování připomínající budíky v kokpitu ocení na svém zápěstí nejen aktivní pilot, ale také i vášnivý fanoušek aviatiky.

Hodinky pro syna

Pokud chcete začít novou tradici, naučit syna vážit si věcí nebo ho jen odměnit něčím hezkým a trvanlivým, hodinky jsou ta správná volba. Stačí jen vybrat model, který odráží náturu vašeho syna.

Seiko 5 Sports SRPD59K1 jsou nestárnoucí klasikou, která udělá radost a vydrží dlouhá léta. Oranžový číselník navíc působí velmi netradičně a vašemu potomkovi ukáže, že i rebelský duch může být elegantní a nadčasový.

Seiko 5 Sports SRPD59K1

Na první pohled vás u modelu Seiko 5 Sports oranžový číselník se slunečním brusem.

Casio G-Shock Super Mario Nintendo cílí především na mladší syny, avšak pokud z videoher nevyrostli, jistě je ocení i ti odrostlejší. Označení G-Shock rovněž slibuje velkou odolnost i v případě, kdy s hodinkami nebude obdarovaný zacházet v rukavičkách.

Festina Connected 20545/1 sází na maskovací design, který potěší nejednoho chlapce či muže. Zajímavostí jsou i chytré funkce, které jsou umně a rafinovaně skryty, takže potěší jak fanoušky klasických hodinek, tak těch chytrých.

Hodinky pro kolegu

Obdarovat na Vánoce nemusíte jen své blízké, ale také své kolegy. Vždyť i díky nim se přece v práci cítíte dobře a v krizových chvílích vás umí podržet a pomoci. Pakliže máte skvělého kolegu, kterému chcete udělat radost, hodinky jsou originální volba.

Garmin Epix Pro Gen 2 Sapphire 51mm je to nejnovější ze stáje americké společnosti. Prvotřídní zpracování, dlouhá výdrž a prémiové funkce skvěle vyjádří váš vztah k blízkému kolegovi.

hodinky garmin epix 2 na ruce

Pokročilé tréninkové funkce, celodenní sledování zdraví a kondice a mnohem více najdete v hodinkách Garmin Epix PRO.

Spolupracovníka ale nemusíte obdarovávat jen chytrými hodinkami. Také Tissot PRX Quartz T137.410.11.051.00 jistě vykouzlí úsměv na tváři nejednoho kolegy, obzvláště pak těch, kteří mají pozitivní vztah k retro stylu 80. let.

Sázkou na poctivý chronograf v podobě Seiko Prospex SSC813P1 také nic nezkazíte. Černo-bílý číselník odkazující na ikonický model Rolex Daytona přezdívaný „panda“ jistě potěší každého nadšence do hodinek a závodních vozů.

Hodinky pro maminku/manželku/přítelkyni

Maminky, společně s přítelkyněmi, patří mezi nejdůležitější ženy v našich životech. Krásné hodinky jsou skvělým důkazem naší lásky, která je trvalá. Bezesporu platí, že na našich drahých polovičkách a ženách, které nás vychovaly, bychom rozhodně neměli šetřit.

Luxusní Longines Conquest Classic L2.386.4.88.6 zaujmou především svým netradičním číselníkem, který připomíná ono pověstné „modré z nebes“. Ve spojení s diamanty, které se na číselníku nacházejí místo indexů, jde o jedinečné vyjádření lásky a hluboké úcty.

Longines Conquest Classic na ruce

Luxusní hodinky Longines Conquest jsou osazené diamanty, které vynikají na tmavém perleťovém číselníku.

I ženy mohou ocenit jemnou práci, která se skrývá za kvalitními hodinkami. Hamilton Jazzmaster H32215170 nabídnou růžový číselník, který je částečně odhalen, takže lze nahlédnout do samotných útrob hodinek bez toho, aniž by je bylo potřeba rozebírat.

Tissot PRX Quartz T137.210.11.081.00 se svou retro stylizací potěší nejen všechny dříve narozené, ale také ty ženy, které mají smysl pro humor a nejsou příliš upjaté. Vzhled odkazující na 80. léta skvěle podtrhuje smaragdově zelený číselník, na který se nelze vynadívat.

Hodinky pro babičku

Babičky bývají v našich životech nositelky moudrosti a tradic. I ony mají právo na krásný šperk v podobě hodinek, který bude zdobit jejich zápěstí a nám zároveň umožní vyjádřit hlubokou úctu, kterou k nim chováme. Při výběru se zaměřte především na nadčasovost a eleganci.

Lorus RG209NX9 jsou skvělým důkazem, že jednoduchý a šik vzhled nemusí přicházet ruku v ruce s vysokou cenou. To ovšem neznamená, že by se jednalo o špatné hodinky, právě naopak – potěší především ty babičky, které berou spořivost za svou přednost.

hodinky lorus RG209NX9 na ruce

Lorus RG209NX9 jsou velmi dobře čitelné.

Má-li vaše babička srdce ze zlata, Festina Retro 20573/1 jsou tou pravou volbou. Ať už jde o mírně extravagantní pouzdro či mírnou retro stylizaci, s těmito hodinkami jistě vykouzlíte své babičce upřímný úsměv na tváři.

Pro aktivní ženy v letech jsou vhodné hodinky Certina DS Podium C034.210.44.037.00. Ty nabízí lehké titanové pouzdro a řemínek, který je ve spojení s velkými číslicemi ideálním parťákem pro babičky, které jsou neustále v pohybu a na chvíli se nezastaví.

Hodinky pro běžkyni

Pokud vaše příbuzná, přítelkyně, manželka či oblíbená kolegyně ráda sportuje, jistě ocení také pořádné běžecké hodinky, které nejen že umí měřit celou řadu dat, ale také dobře vypadají.

Garmin Forerunner 265S své cílení na něžné pohlaví nezapřou, především varianta ve výrazné růžové barvě pouzdra. Ať už obdarujete těmito hodinkami mladší slečnu či hravější ženu, jistě nešlápnete vedle.

pohled na hodinky Garmin Forerunner 265S na ruce

Forerunner 265S jsou sportovní GPS hodinky menší velikosti, které jsou dostupné ve třech barvách. 

Spojení elegance a sportu se snoubí v chytrých hodinkách Garmin Venu 3S. Ty nabídnou pouzdro v kombinaci zlaté a krémové barvy, díky čemuž se běžkyně nemusí bát je po pravidelném běhu vzít rovnou do společnosti.

Hranatý tvar u chytrých hodinek zpopularizoval Apple, nicméně Garmin Venu Sq 2 Music nabídnou pro běžkyně všechny potřebné funkce. Bonusem navíc je, že na zápěstí vypadají opravdu skvěle.

Hodinky pro elegantní dámu

Pakliže máte ve svém okolí dámu, pro kterou nejsou aktuální trendy sprosté slovo, jistě ocení kvalitní hodinky. Ty totiž na zápěstí ženy s citem pro módu nesmí chybět. Kvalitní hodinářská práce totiž podtrhne ženský outfit.

Longines Evidenza L2.142.4.56.2 umožní obdarované ženě vystoupit z davu tím správným způsobem. Drobnější hodinky nepoutají pozornost už z dálky, avšak v té správné blízkosti si jich všimnete. Pokud tedy bude elegantní dáma chtít.

Longines Evidenza na ruce

Longines Evidenza zaujmou především svým elegantním vzhledem a pouzdrem ve tvaru obdélníku.

Diamanty jsou nejen věčné, ale také nejlepší přítel ženy. Certina DS Action Lady C032.051.11.116.00 spadají do diamantové řady Certiny, která se pyšní nadčasovým a nevtíravým vzhledem. Půjde tak o skvělý doplněk k jakémukoli oděvu.

Dámskému zápěstí zlatá barva jednoduše sluší a hodinky Longines La Grande L4.209.2.37.8 se zlatým pouzdrem a řemínkem jsou toho důkazem. Citlivě osazené diamanty na pozicích indexů jen podtrhnou eleganci každé dámy.

Pro dceru

Naše dcery jsou sluníčka našich životů. Hýčkat je můžeme nejen vlídnými slovy, ale také dárky v podobě hodinek, které podtrhnou jejich přirozenou krásu. Vsadit můžete nejen na výraznější modely, ale také na elegantní varianty chytrých hodinek, které ocení především aktivnější dámy a slečny.

Tissot Carson T122.210.16.373.00 zaujmou na první dobrou svým vínovým číselníkem a koženým řemínkem. Ať už máte doma mladou slečnu, nebo se chystáte obdarovat již dospělou dceru, s těmito hodinkami rozhodně nešlápnete vedle.

Tissot Carson Premium Lady pohled na celé hodinky

Tissot Carson Premium Lady malé, elegantní a zároveň vyzývavé.

Guess Luna GW0307L1 jsou se svou zirkonovou lunetou nepřehlédnutelným doplňkem pro každou dceru, které chcete vyjádřit svou lásku. Hodinky oblíbené módní značky ji jistě potěší a vykouzlí jí úsměv na tváři.

Spojení chytrých funkcí a klasického vzhledu, to jsou hodinky Garmin vívomove 3 Luxe. Zlaté pouzdro a kožený řemínek působí luxusním dojmem a na první pohled není znát, že se jedná o chytré hodinky. Přesto dají své nositelce vědět o všem, co se na sociálních sítích šustne, a také spočítají všechny kroky.

Pokud si stále nejste jisti, který model hodinek k Vánocům vybrat, neváhejte se na nás obrátit. Rádi vám poradíme, a třeba společně najdeme ještě další možnosti.

 

Nevybrali jste ani jeden model a hledáte něco TOP? Exkluzivně vám můžeme nabídnout hodinky ROBOT Ida z české distribuce. Jedinečný design, který navrhovala Lucie Koldová nenajdete u jiných hodinek.