Přispějte k záchraně oceánů s hodinkami Seiko Prospex SPB299J1

Ačkoli se nejedná o příliš známou informaci, oceány jsou pro výrobu kyslíku a lidské přežití naprosto nepostradatelné. Co se odehrává pod hladinou moří, ovšem velmi často nevnímáme, byť bychom měli znečišťování našich vod věnovat mnohem větší pozornost. Na tento problém se snaží upozorňovat také hodinářská firma Seiko, která nadšencům do hodinek naservírovala skvělé potápky Seiko Prospex SPB299J1. Ty nejenže navazují na úspěch potápěčských hodinek ze 60. let, ale také skrze projekt Save The Ocean spolupracují se známým oceánografem Fabienem Cousteauem.

SPB299J1-S--14429598s

Soudkovité pouzdro ukrývá tradiční číselník, tentokrát modré barvy, inspirovaný ledovci, které rámují moře na severním a jižním pólu. Kromě toho doplňuje číselník také datumovka a rámuje jej otočná luneta s potápěčskou stupnicí. Nechybí ani safírové sklíčko s antireflexní úpravou, šroubovací korunka pro lepší utěsnění, manuální strojek s automatickým nátahem 6R35 a rezervou chodu až 70 hodin či vodotěsnost 200 metrů, díky které se s hodinkami nemusíte bát ani potápět.

Velikost pouzdra činí 42 milimetrů a díky svému tvaru perfektně sedí na většinu mužských zápěstí. S hmotností 182 gramů se sice jedná o těžší model, nicméně jeho unikátní vzhled tento drobný nedostatek vyvažuje. Pakliže máte rádi mírný retro vzhled a záleží vám na ochraně našich přírodních zdrojů, nemusíte se bát, že by vám hodinky Seiko Prospex SPB299J1 udělaly ve společnosti ostudu.

142971_k00598710002

Seiko je reprezentant japonského hodinářského umu už od roku 1881. Za dobu svého fungování si společnost zvládla získat poměrně slušné renomé, a to jak mezi běžnými zákazníky, tak i u milovníků a sběratelů hodinek. Seiko se rovněž aktivně zapojuje do posouvání celého odvětví kupředu, například skrze strojky kombinující automatický nátah s bateriovým pohonem. V současnosti spadají pod značku založenou Kintaró Hattorim kupříkladu také hodinky Orient.